Mackmyra Midvinter för frusna vintersjälar

Av | Publicerad 2013-11-01 | Lämna kommentar

Master Blender Angela D’Orazio på Mackmyra Whisky fick fria händer för att skapa en ”vinterwhisky” för ”frusna vintersjälar”. Resultatet är Mackmyra Midvinter som fick sin finish i franska bordeauxfat, före detta glöggvinsfat och slutligen också sherryfat. Den beskrivs som ett vuxet alternativ till de andra traditionella vinterdryckerna.

Mackmyra Midvinter.

Mackmyra Midvinter. Klicka för större bild.

Själva karakteriserar de den så här: ”Doften är fruktig och kryddig med inslag av torkad frukt, lätta glöggkryddor, druviga vintoner och smörkola. Man hittar också rostat bröd, nötter, russin, päron, anis, citrus och ek. Smaken är fruktig och kryddig med smörkola, citrus, torkad frukt och vanilj. Texturen är oljig och medelfyllig. Eftersmaken är fruktig, örtig och torr”.

Midvinter har en alkoholhalt på 46,1 %, kostar 598 kronor för 70 centiliter, har nummer 12416 och det kommer att finnas (i alla fall ett tag) cirka 10 000 flaskor i Systembolagsbutikerna från och med i dag, 1 november.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.