Henok Fentie årets ölutvecklare

Henok Fentie är Årets Ölutvecklare. Det stod klart när Restauranggalan igår hölls för sjätte året i rad. Henok Fentie är bland annat författare till boken ”Brygg öl!” och grundare till Omnipollo.

Årets Restaurang Gala 2013– Att få pris som Årets Ölutvecklare 2013 är en stor ära och ett kvitto på vår strävan att göra Sverige till föremål för den internationella ölvärldens avund, säger Henok Fentie.

Juryn berömde inte minst Henok Fenties kvalitet och lekfullhet då han både lanserat en imponerande rad av hyllade ölinnovatior samt utvecklat den svenska hembryggar-traditionen.

”Han har visat på att steget från att dricka kvalitetsöl från professionella bryggerier till att brygga egen kvalitetsöl hemma inte behöver vara särskilt långt”, menar jyryn som bland annat bestod av Jörgen Hasselqvist, delägare på OT och ölskribent, Sanna Blomquist, journalist och sommelier samt Anna Wallner, dryckesutbildare på Carlsberg Sverige.

De övriga nominerade i år var Darren Packman, Det lilla Köksbryggeriet samt Systembolaget.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.