Banner

Rom för whiskyälskare

Av | Publicerad 2013-11-26 | Lämna kommentar


brugal_1888_LOWRES_180
– Med Brugal 1888 ger vi Sveriges alla whiskyälskare möjligheten att finna en premiumrom med liknande smaktoner och karaktär som sherryfatslagrade single malts, säger Marcus Brand, Nordic Brand Manager på Edrington Sverige.

Utmärkande för Brugal 1888 är att den först lagras på traditionella amerikanska bourbonfat för att därefter lagras på europeiska sherryfat, ofta reserverade för den finaste single malt-whiskyn. Varje producerad omgång godkänns av Master Blenders likt en kvalitetsstämpel innan de är redo att avnjutas.

– Den speciella lagringsprocess som tillämpas i framställningen av Brugal 1888 är anledningen till dryckens smakprofil och karaktär och något som skiljer Brugal 1888 från övriga romsorter, vilket vi tror kan komma att uppskattas av många av våra whiskyälskare i Sverige, förklarar Marcus Brand.

Brugal 1888 kostar 499 kronor och har nummer 590 på Systembolaget.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.