Rom för whiskyälskare


brugal_1888_LOWRES_180
– Med Brugal 1888 ger vi Sveriges alla whiskyälskare möjligheten att finna en premiumrom med liknande smaktoner och karaktär som sherryfatslagrade single malts, säger Marcus Brand, Nordic Brand Manager på Edrington Sverige.

Utmärkande för Brugal 1888 är att den först lagras på traditionella amerikanska bourbonfat för att därefter lagras på europeiska sherryfat, ofta reserverade för den finaste single malt-whiskyn. Varje producerad omgång godkänns av Master Blenders likt en kvalitetsstämpel innan de är redo att avnjutas.

– Den speciella lagringsprocess som tillämpas i framställningen av Brugal 1888 är anledningen till dryckens smakprofil och karaktär och något som skiljer Brugal 1888 från övriga romsorter, vilket vi tror kan komma att uppskattas av många av våra whiskyälskare i Sverige, förklarar Marcus Brand.

Brugal 1888 kostar 499 kronor och har nummer 590 på Systembolaget.

Etiketter

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.