Poppels DIPA comeback

Av | Publicerad 2014-03-04 | Lämna kommentar

Bryggeriet Poppels grundades 2012 men har hunnit med att lansera inte mindre än tolv olika öl sedan dess, bland andra deras sedan länge slutsålda Projekt 001 DIPA som utnämndes av BeerSwedens forumanvändare till Best Swedish Beer 2013. Det fick bryggeriet att lägga in den i sitt ordinarie sortiment och de döpte den till DIPA kort och gott. Nu finns i den Systembolagets beställningssortiment och på hyllan i Mölnlycke, Mölndal och Gårda. Den har nummer 88888 och priset för 33 cl är 29,90 kronor. Alkoholhalten är 8 procent och IBU (International Bitterness Unit) ligger på 80. (Mycket åttor…). Humlesorterna är de moderna amerikanska Citra och Amarillo, som använt både i kok och torrhumling, som utförts i fyra steg. Poppels utlovar massor med citrus och tropisk frukt i både smak och arom. I matkombinationsväg rekommenderar de parmesanost, grillat, mexikansk och kryddigt indisk mat.

Etiketter: , , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.