Poppels DIPA comeback

Bryggeriet Poppels grundades 2012 men har hunnit med att lansera inte mindre än tolv olika öl sedan dess, bland andra deras sedan länge slutsålda Projekt 001 DIPA som utnämndes av BeerSwedens forumanvändare till Best Swedish Beer 2013. Det fick bryggeriet att lägga in den i sitt ordinarie sortiment och de döpte den till DIPA kort och gott. Nu finns i den Systembolagets beställningssortiment och på hyllan i Mölnlycke, Mölndal och Gårda. Den har nummer 88888 och priset för 33 cl är 29,90 kronor. Alkoholhalten är 8 procent och IBU (International Bitterness Unit) ligger på 80. (Mycket åttor…). Humlesorterna är de moderna amerikanska Citra och Amarillo, som använt både i kok och torrhumling, som utförts i fyra steg. Poppels utlovar massor med citrus och tropisk frukt i både smak och arom. I matkombinationsväg rekommenderar de parmesanost, grillat, mexikansk och kryddigt indisk mat.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör