Banner

Kvinnornas egen whiskydag

Av | Publicerad 2014-04-24 | Lämna kommentar

ann_miller2Den första till femte maj går Spirit of Speyside-festivalen av stapeln och direktören för hela evenemanget heter Ann Miller, som också är International Brand Ambassador hos Chivas Brothers.

 

Den tredje maj har utnämnts till International Women of Whisky Day (IWOWD) och kommer årligen också att heta så framöver.  Så här sa ordföranden James Campbell: ”Uppfattningen av whisky som en mansdryck har förändrats rejält det senaste decenniet, nu är uppskattningsvis en tredjedel av whiskykonsumenterna i England kvinnor. Initiativet till kvinnornas egen whiskydag kom från den franska whiskyexperten Martine Nout som deltagit i festivalen ett flertal år nu.”

Dagen ifråga har ett fullspäckat program med masterclasses som samtliga förstås leds av kvinnor, evenemanget äger rum på Aberlour Hotel i Aberlour och inleds med ”Introduction to Sensipedia of Whisky” av den kanadensiska whiskyskribenten Johanne McInnis (också känd som Whisky Lassie). En annan kanadensare, Alwynne Gwilt, håller en choklad- och whiskyprovning.

logo_tl-Spirit of SpeysideVår egen Angela D’Orazio är förstås också med och fokuserar givetvis på Mackmyra.

Ann Miller kommer att leda en rundvandring längs med James Fleming Trail och berätta om mannen som grundade Aberlour.

Om ni vill lära känna de redan nämnda och många fler kvinnor i whiskybranschen så surfa iväg till http://misswhisky.com/whisky-women – där hittar ni inte mindre än fyrtio intervjuer med kvinnor i centrala roller.

Etiketter: , , , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.