2 britter från Tomp

belhaven twisted_v2Det har blivit en klassiker sedan det bryggdes första gången 1979 när brittiska ölmärket Morris firade 50-årsjubileum: Old Speckled Hen (nr 1356, 15,90 kr). Ölet firar med andra ord 35-årsjubileum och och har passat på att byta storlek, från 500 ml till 335 ml. Den spräckliga gamla hönan beskrivs som en maltig ale med inslag av knäck, torkad frukt, honung och apelsinskal.

Den andra engländaren från Tomp Beer,Wine & Spirits är Twisted Thistle IPA (nr 1513, 16,90 kr). Det kommer från bryggeriet Belhaven med rötter som sträcker sig tillbaka til 1719. Ölet är egentligen en gammal bekant men kommer nu i ny form, både vad gäller smak och utseende. Man har gett det en ny ”twist” genom att tillsätta ännu mer humle. Resultatet är smakrikt med fruktiga citrustoner och en välbalanserad beska.

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör