Banner

Ett X till

Av | Publicerad 2014-05-28 | Lämna kommentar


DeRankeBitterÖlentusiasten Nino Bacelle grundade 1994 ett bryggeri under sitt eget namn, men bara två år senare slog han sig samman med Guido Devos och bryggeriet bytte namn till Brouwerij De Ranke efter humleväxten. Man använder sig endast av inhemska humleblommor och också malten är belgisk. De filtrerar inte sitt överjästa öl, som görs med infusionsmetoden, utan filtreringen sker naturligt under bryggningen, precis som man gjorde förr i världen: draven, humlekottarna och jästen fungerar som filter. Importören Belgodeli har sett till att vi fått hit både Guldenberg och deras flaggskepp XX Bitter. Den sistnämnda har de nu skruvat några snäpp till och då blir det De Ranke XXX Bitter (nr 92040, 75 cl, 89 kr).

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

Annons

Banner
 
Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.