Ett X till


DeRankeBitterÖlentusiasten Nino Bacelle grundade 1994 ett bryggeri under sitt eget namn, men bara två år senare slog han sig samman med Guido Devos och bryggeriet bytte namn till Brouwerij De Ranke efter humleväxten. Man använder sig endast av inhemska humleblommor och också malten är belgisk. De filtrerar inte sitt överjästa öl, som görs med infusionsmetoden, utan filtreringen sker naturligt under bryggningen, precis som man gjorde förr i världen: draven, humlekottarna och jästen fungerar som filter. Importören Belgodeli har sett till att vi fått hit både Guldenberg och deras flaggskepp XX Bitter. Den sistnämnda har de nu skruvat några snäpp till och då blir det De Ranke XXX Bitter (nr 92040, 75 cl, 89 kr).

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör