Banner

Isle of Lime i sikte

Av | Publicerad 2014-10-22 | Lämna kommentar

Gotland4Sedan snart två år tillbaka destilleras varje vecka 400 liter råsprit i Gotland Whiskys destilleri. De första flaskorna ekologisk single malt whisky, under namnet Isle of Lime, kommer att börja saluföras under 2015. Den första tappningen – Shareholder Edition – är reserverad till aktieägarna i bolaget.

Ett av bolagets ledord har varit att projektet skall genomföras utan lånade pengar. Följaktligen har Gotland Whisky idag vare sig banklån eller skulder. Det är de drygt 1500 aktieägarnas investeringar som borgat för företagets tillväxt.

Anders StumleI dagarna har destilleriet utlyst en nyemission som pågår fram till den sista oktober. Minsta posten ligger på 100 aktier och kostar 3 900:-. VD Anders Stumle ser en fördel i att ha många mindre ägare än ett fåtal större. Han ser också fram mot ett spännande år till dess att de första flaskorna skall tappas och distribueras.

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.