Isle of Lime i sikte

Gotland4Sedan snart två år tillbaka destilleras varje vecka 400 liter råsprit i Gotland Whiskys destilleri. De första flaskorna ekologisk single malt whisky, under namnet Isle of Lime, kommer att börja saluföras under 2015. Den första tappningen – Shareholder Edition – är reserverad till aktieägarna i bolaget.

Ett av bolagets ledord har varit att projektet skall genomföras utan lånade pengar. Följaktligen har Gotland Whisky idag vare sig banklån eller skulder. Det är de drygt 1500 aktieägarnas investeringar som borgat för företagets tillväxt.

Anders StumleI dagarna har destilleriet utlyst en nyemission som pågår fram till den sista oktober. Minsta posten ligger på 100 aktier och kostar 3 900:-. VD Anders Stumle ser en fördel i att ha många mindre ägare än ett fåtal större. Han ser också fram mot ett spännande år till dess att de första flaskorna skall tappas och distribueras.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör

Verifierad av MonsterInsights