Första, andra, Macallan

macob.1946Systembolagets andra dryckesauktion den här hösten hade totalt 540 stycken utrop, och 94 procent av dem drog in 1,96 miljoner kronor. Toppnotering blev en whisky för 56 000 kronor.

Det var nu inte vilken whisky som helst utan en Macallan Select Reserve från 1946. Den finns på Whisky Exchange också, men där ligger priset på 104 333 kronor, så visst gjorde köparen ett kap – trots priset, så att säga.

Port Ellen 1979, första utgåvan av det som blev deras årliga ”Annual Release”, inropades för 16 000 kronor. Överhuvudtaget var intresset för cognac och single malt i begränsade upplagor stort. En Martell VO cognac i en buteljering från 1930-1940 hade till exempel uppskattats till att hamna på 1 800 kronor, men den landade på 3 200 kronor.

Nu pågår inlämning och värdering till nästa dryckesauktion som hålls den tionde till tolfte november.

 

Etiketter

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör