Banner

Andra gången för Kininvie

Av | Publicerad 2015-02-23 | Lämna kommentar


KininvieDet skotska destilleriet Kinivie grundades 1990 av Janet Sheed Roberts, barnbarn till whiskypionjären William Grant, och är i dag en del av William Grant & Sons. Sedan destilleriet slog upp portarna har fokus legat på att producera premiumwhisky med omsorg om minsta detalj. Den första whiskyn lanserades därför först 2013.

– Vi är mycket stolta över Kininvie 23 YO, vår andra lansering någonsin. Som familjeföretag har vi möjlighet att låta processen ta sin tid och sätta kvalitet främst. Vi lägger stor vikt vid hantverksdetaljerna i destilleringsprocessen och låter whiskyn mogna på sherrytunnor. Resultatet är en len och mogen whisky med silkeslen textur och fyllig vaniljkaraktär samt tydliga inslag av kryddigt trä, säger Craig Cranmer, destillerichef vid Kininvie Distillery.

Den 26 februari, klockan tio noll noll, lanseras Kininvie 23 YO vid Systembolagets webbsläpp. Men det gäller att vara snabb när den grå knappen blir grön för det finns endast 48 stycken 35 cl-flaskor och priset för en av dem är 1 290 kronor.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.