Andra gången för Kininvie


KininvieDet skotska destilleriet Kinivie grundades 1990 av Janet Sheed Roberts, barnbarn till whiskypionjären William Grant, och är i dag en del av William Grant & Sons. Sedan destilleriet slog upp portarna har fokus legat på att producera premiumwhisky med omsorg om minsta detalj. Den första whiskyn lanserades därför först 2013.

– Vi är mycket stolta över Kininvie 23 YO, vår andra lansering någonsin. Som familjeföretag har vi möjlighet att låta processen ta sin tid och sätta kvalitet främst. Vi lägger stor vikt vid hantverksdetaljerna i destilleringsprocessen och låter whiskyn mogna på sherrytunnor. Resultatet är en len och mogen whisky med silkeslen textur och fyllig vaniljkaraktär samt tydliga inslag av kryddigt trä, säger Craig Cranmer, destillerichef vid Kininvie Distillery.

Den 26 februari, klockan tio noll noll, lanseras Kininvie 23 YO vid Systembolagets webbsläpp. Men det gäller att vara snabb när den grå knappen blir grön för det finns endast 48 stycken 35 cl-flaskor och priset för en av dem är 1 290 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!