Banner

Benromachguld

Av | Publicerad 2015-05-08 | Lämna kommentar

New-BenromachDen har kallats världens mest prestigefyllda sprittävlingar, San Fransisco World Spirits Competion. Vid 2015 års upplaga, som var den femtonde, tilldelades Benromach 10 YO en guldmedalj. Men inte nog med det, Benromach Organic, världens första ekologiska whisky, förärades en silvermedalj.

New-BenromachDen har kallats världens mest prestigefyllda sprittävlingar, San Fransisco World Spirits Competion. Vid 2015 års upplaga, som var den femtonde, tilldelades Benromach 10 YO en guldmedalj. Men inte nog med det, Benromach Organic, världens första ekologiska whisky, förärades en silvermedalj.

Whiskyn ifråga är dock van vid utmärkelser, förra året utsågs tioåringen till ”Best Speyside Single Malt – 12 Years and Under” vid World Whisky Awards.

Till oss här hemma kommer Benromach 10 YO via Symposion – House of Taste. Och där tycker man så här om den:

”Speyside whisky som den var förr i tiden, dvs med en tydlig rökighet, men ändå fruktig. Läcker, klassiskt ursprungstypisk doft med integrerad rökighet och upptorkad fatkaraktär. Mjuk, ändå pepprig och karaktärsfast doft som retar aptiten och vinner i längden. Nyanserad, maltig, rökig smak med fatkaraktär, inslag av ljunghonung, apelsin, örter, nötter och choklad.”

Och så här säger Michael Urquhart, vd på Gordon & MacPhail som äger destilleriet:

– Our 10 YO has a classic pre-1960s character which arises from the sum of all its parts used to create it. Every cask is hand-filled, hand weighed and hand-stamped before maturing in our traditional dunnage warehouses.

Precis lagom till medaljerna lanserade Benromach en ny design på flaskor och förpackningar som är tänkt att avspegla hantverksmässigheten bakom whiskyn.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.