Banner

Guinness gör ny porter från förr

Av | Publicerad 2015-10-22 | Lämna kommentar

guinness_bothGuinness Dublin Porter och Guinness West Indies Porter är de första ölen som tagits fram för Guinness nya bryggarprojekt ”The Brewers Project” på St James Gate Brewery i Dublin. Sex bryggare har fått i uppgift att ge liv åt nya ölsorter genom att omtolka historiska recept hämtade från bryggeriets dagböcker.

Guinness Dublin Porter (nr 88635 vid lanseringen i november, 3,8 %) har gjorts efter ett recept hämtat från en dagbok från 1796, en tid då porter var en del av den dagliga ransonen för många arbetare. Det är också den första irländska Guinness porter som levererades till England.

Guinness West Indies Porter (nr 88924 vid lanseringen i november, 6,0 %) är baserat på ett recept från en dagbok daterad 1801. Då tog sig Guinness an utmaningen att skapa en porter som kunde behålla samma kvalitet och smak efter att ha tillbringat 4 till 5 veckor i ett lastutrymme på ett fartyg med destination till tropiska breddgrader. Den nya portern klarade av långa sjöresor, men visade sig även vara ett intressant och smakrikt öl med en personlig karaktär.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.