Wannborga Whisky är en Ölandssuccé!

WannborgaWannborga Whisky (nr 30663, 50 cl, 699 kr) lanserades på Systembolagets tillfälliga lokala sortiment den första oktober och sålde under den första veckan över 300 hundra flaskor. Totalt tappades 600 flaskor av denna 4-åriga single malt, som slutlagrats några månader på portvinsfat från den egna produktionen av just portvin (även om Wannborga inte får kalla det för portvin).

– Vi är mycket glada att vår whisky fått ett så varmt mottagande, säger Gunnar Dahlberg på Wannborga Bränneri och Vingård på Öland, och som hantverksmässigt har producerat vin och destillerade produkter sedan 2004.

– Vi har gjort ett antal olika sorters whiskies de senaste tio åren och detta är vår första rökiga. Vi planerar att tappa upp nya fat under våren, då även vår ekologiska whisky är mogen, tillägger Gunnar.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

En kommentar

Comments are closed.