Banner

Gotlands Bryggeri: Bryggeribråkets segrare

Av | Publicerad 2015-10-28 | Lämna kommentar

wisbyseger_3Bryggeribråk är en tävling som går ut på att på bästa sätt kombinera de egna ölsorterna med olika maträtter. Tävlingen har pågått under hela 2015. Totalt deltog 16 bryggerier från Danmark, Island, Norge och Sverige.
– Jag är extremt stolt över den här utmärkelsen, för den är verkligen prestigefull. Vinsten bevisar att våra brygder håller hög internationell klass. Precis som fina viner kan förstärka smaken hos mat, kan ett välgjort och noga utvalt öl lyfta alla typer av maträtter till nya smakmässiga höjder, säger Johan Spendrup, vd och bryggmästare på Gotlands Bryggeri.

Finalmåltiden bestod av fyra rätter. De dryckesrekommendationer som ledde fram till segern var i tur och ordning Great White Bulldog, Wisby Stout, Sleepy Bulldog Winter Ale och Gotlands Bryggeris jubileumsöl.
– Flera av finaldryckerna tillhör våra nyare produkter. Det är ett fint kvitto på att vi lyckats med vår målsättning – att Gotlands Bryggeri alltid ska utvecklas och att vi aldrig ska kompromissa med kvaliteten, säger Johan Spendrup.

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.