En andra box från Box

Box-box2_4Den 29 oktober kommer andra delen i utbildningsserien Advanced Master Class från Box Destilleri AB. Namnet är ”Course No 2 –The Middle Cut”, och fokuserar på destillationsprocessen och nydestillatet.
Vad är det egentligen som bygger upp smaken i råspriten och vilken påverkans möjlighet har destillatören?
Hur utvecklas smakerna i det så kallade Middle Cut, hjärtat?

I ”Course No 2 –The Middle Cut” går man på djupet i det som efter tre års lagring på ekfat får kallas whisky. Advanced Master Class Course 2 är sprängfylld med både smaker, dofter och spännande fakta. Materialet består av en box med 5 stycken 20 cl flaskor samt ett rejält webbaserat studiematerial.

– Jag hoppas att de som samlas kring den här nya boxen och verkligen följer studiematerialet på webben ska få en riktig aha-upplevelse när det gäller både fysiken och kemin kring destilleringen av kvalitetswhisky i allmänhet och whisky från Box i synnerhet. Dessutom tror jag de får en riktigt rolig smak- och doftupplevelse, säger destillerichef Roger Melander som är pappa till konceptet Advanced Master Class från Box.

Advanced Master Class Course 2 köps via Systembolagets webblanseringar från och med den 29 oktober. Den första delen i serien gavs ut 2013 och behandlade fatens rostningsgrader.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!