Banner

Alkoholfri öl – kraftig ökning under 2015

Av | Publicerad 2016-01-20 | Lämna kommentar

Systembolagets försäljning av alkoholfria drycker, alla kategorier, ökade med 11,9 procent förra året, och för alkoholfri öl var ökningen ännu större. Allra mest ökade dock försäljningen av alkoholfri öl i detaljhandeln och på restauranger, det är också dessa försäljningsställen som står för de största volymerna av alkoholfri öl.

– Alkoholfri öl är en relativt ny företeelse, men utvecklingen har gått snabbt. Vi har nu sex olika alkoholfria ölsorter i sortimentet där Eriksberg Hovmästarlager är det senaste tillskottet, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Carlsberg Sverige var tidigt ute med satsa på alkoholfri öl och närmar sig nu en marknadsandel på 60 procent. Under förra året ökade Carlsberg Sveriges försäljning av alkoholfri öl i detaljhandeln med 28 procent, på Systembolaget var ökningen 22 procent och på restauranger och caféer hela 38 procent.

Du hittar hela sortimentet av alkoholfri öl hos Systembolaget.

CarlsbergNonAlco

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.