Alkoholfri öl – kraftig ökning under 2015

Systembolagets försäljning av alkoholfria drycker, alla kategorier, ökade med 11,9 procent förra året, och för alkoholfri öl var ökningen ännu större. Allra mest ökade dock försäljningen av alkoholfri öl i detaljhandeln och på restauranger, det är också dessa försäljningsställen som står för de största volymerna av alkoholfri öl.

– Alkoholfri öl är en relativt ny företeelse, men utvecklingen har gått snabbt. Vi har nu sex olika alkoholfria ölsorter i sortimentet där Eriksberg Hovmästarlager är det senaste tillskottet, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Carlsberg Sverige var tidigt ute med satsa på alkoholfri öl och närmar sig nu en marknadsandel på 60 procent. Under förra året ökade Carlsberg Sveriges försäljning av alkoholfri öl i detaljhandeln med 28 procent, på Systembolaget var ökningen 22 procent och på restauranger och caféer hela 38 procent.

Du hittar hela sortimentet av alkoholfri öl hos Systembolaget.

CarlsbergNonAlco

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!