Premiär för Europas högst belägna whiskylager i Lofsdalen


– Det är svårt att beskriva hur mäktigt det är att vara uppe på Hovärkens topp och verkligen uppleva naturens krafter. Tillsammans med Skybarens unika design är det troligen världens coolaste whiskylager och ett måste för alla som gillar whisky och den nordiska fjällvärlden. Mackmyras cirkel är nu sluten. Idén till den första svenska whiskyn föddes i en fjällstuga i mars 1998 med skotsk whisky i glasen. Nu ser vi fram emot många sammankomster i Lofsdalens fjällstugor och i Skybaren, men med svensk whisky i glasen, hälsar Mackmyras VD och grundare, Magnus Dandanell.

mackmyra_whiskylager_lofsdalen

Bygget är ett samarbete mellan Lofsdalens fjällanläggningar och Mackmyra och där ska deras fatägare lagra sina personliga 30-litersfat, och i skybaren med milsvid utsikt över det svenska fjällandskapet erbjuds, förutom provsmakning av de egna faten, möten och tillställningar utöver det vanliga.

Läs mer hos Mackmyra.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!