Webbsläpp: Rökig BenRiach

benriach_latada_18yoBenRiach Latada 18 Yo är en utgåva i en ny serie rökig whisky från BenRiach, som förutom Springbank är det enda destilleri som har haft traditionell golvmältningsanläggning i drift under hela 1900-talet. När kanadensiska Seagrams förvärvade BenRiach i slutet på 1970-talet dröjde det inte länge förrän man påbörjade produktion av hårt rökt whisky. Det rådde vid den tiden brist på rökmalt och BenRiachs mälteri sattes på högvarv. Tack vare detta byggdes stora lager av rökig whisky upp hos BenRiach. Än i dag kan BenRiach erbjuda gammal rökig whisky på ett sätt som få skotska destillerier kan göra.

BenRiach Latada Peated har lagrats på klassiska amerikanska ekfat för att slutlagras på mediarafat. Latada är namnet på den traditionella uppbindningstekninken som man använder i vingårdarna på Madeira.
Endast 42 flaskor finns att tillgå och webbsläppet sker imorgon den 28 januari klockan 10.00. Numret är 11817 och priset 1 349 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

En kommentar

  • Benriach Latada.
    Hur är denna jämfört med ”Dunder” ?

Comments are closed.