Banner

Tomatin Legacy – aktivt arvsförvaltande

Av | Publicerad 2016-02-17 | Lämna kommentar

När Tomatin Distillery grundades 1897 fanns ingen arbetskraft i det isolerade landskapet i Aviemore. Tomatin löste problemet genom att helt enkelt bygga en mindre by för sin framtida personalstyrka. Sedan dess har destilleriet fortsatt förvalta arvet genom att alltid erbjuda sin hängivna personal bostäder. Och ”arv” heter ju ”legacy” på engelska och det har man också kallat en av sina whiskies.

Tomatin Legacy (nr 52, 325 kr) görs på skotskt korn och ett eget vatten från källan Alt-na-Frith som springer upp från grunden av Monadhliath-bergen. Bourbonfatet och speciellt de nya ekfaten ger efter lagring ytterligare en dimension av komplex doft och smak. Resultatet blir en lätt whisky med en doft av vaniljstång, marshmallows, sockerkaka, ananas, blandad med citrus. Smaken har inslag av kandisocker, tallbarr, citronskal, ananas, gröna äpplen och ett uns nybakad sockerkaka.

aow_tomatin_LEGACY2_full_500

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.