Tomatin Legacy – aktivt arvsförvaltande

När Tomatin Distillery grundades 1897 fanns ingen arbetskraft i det isolerade landskapet i Aviemore. Tomatin löste problemet genom att helt enkelt bygga en mindre by för sin framtida personalstyrka. Sedan dess har destilleriet fortsatt förvalta arvet genom att alltid erbjuda sin hängivna personal bostäder. Och ”arv” heter ju ”legacy” på engelska och det har man också kallat en av sina whiskies.

Tomatin Legacy (nr 52, 325 kr) görs på skotskt korn och ett eget vatten från källan Alt-na-Frith som springer upp från grunden av Monadhliath-bergen. Bourbonfatet och speciellt de nya ekfaten ger efter lagring ytterligare en dimension av komplex doft och smak. Resultatet blir en lätt whisky med en doft av vaniljstång, marshmallows, sockerkaka, ananas, blandad med citrus. Smaken har inslag av kandisocker, tallbarr, citronskal, ananas, gröna äpplen och ett uns nybakad sockerkaka.

aow_tomatin_LEGACY2_full_500

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!