Banner

Glenmorangie: Global utmärkelse till Bill Lumsden

Av | Publicerad 2016-03-31 | Lämna kommentar

GLENMORANGIE NEW PREMISES AT THE CUBE, EDINBURGH. DR BILL LUMSDEN, HEAD OF DISTILLING & WHISKY CREATION.

Doktor Bill Lumsden som har titeln ”Director of Distilling, Whisky Creation & Whisky Stocks” står bakom skapelserna både hos Glenmorangie och Ardbeg. Han hyllas som en ”pionjär i maltwhiskyindstrin”. Rupert Wheeler, chef för utmärkelserna kommenterade:

– Varenda gång jag pratar med honom konstaterar jag att hans entusiasm och kunskap om whisky är, för att uttrycka det milt, smittande.

Doktor Bill är en av dem inom whiskybranschen som fått flest utmärkelser. Förra året mottog han ”Special Recognition Award for a Master Distiller/Blender” vid International Spirits Challenge. Och tre gånger har han utnämnts till ”Industry Leader of the Year” av The Malt Advocate. När han fick sin utmärkelse för någon vecka sedan sa han:

– I’m truly honoured to receive this global award. It is a tribute to the unseen lengths to which we at Glenmorangie go in creating our exceptional single malt – and it recognises the unique qualities of Ardbeg’s untamed spirit.

Lägg märke till att han säger ”unseen lengths”, ett utryck som återfinns ett flertal gånger på Glenmorangies hemsida – inte nog med det: mellan den 13 och 21 mars hade Glenmorangie en pop-up-bar för första gången i London, på 15 Bateman Street, närmare bestämt och den hette just: ”The Glenmorangie Unseen Bar”. Där serverades ”unseen” cocktails och drams från hela Glenmorangiesortimentet. Och de som blev riktigt nyfikna och ville veta mer om ”The Unseeen” kunde besöka The Glenmorangie Vault, där de kunde avsmaka (mot en kostnad, förstås) till och med den exklusiva Glenmorangie 1963 och Pride från 1978.

Glenmorangie Dr Bill Lumsden Head of Distilling & Whisky Creation

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.