Öl: The Garage Project – nu i Sverige

-1

De tre bryggarna flyttade in i en före detta bensinstation, så namnet kom lite av sig självt – det var ju ett garage de arbetade i. Men det var inte bara därför – de ville närma sig det hela med en sorts ”garagementalitet”, de ville tänka utanför boxen, göra något annat. ”Project” lade de till för att det är fråga om just ett projekt – en pågående process som de tänker vidareutveckla.

Och den pågår fortfarande. Nyligen kom via Cask Sweden La Calavera Catrina 6% (nr 11245, 36,90 kr) och Day of the Dead 6,7% (nr 11254, 35,90 kr), båda i 33 cl-burkar. Den sistnämnda är en stout med aztek choklad, chili, agave (tequila), och kakaobönor. Uppkallad efter ”Día de Muertos”, de dödas dag, en mexikansk högtid som firas från den 31a oktober till den 2a november. Högtiden hålls för avlidna vänner och familjemedlemmar. Traditionen ”Día de Muertos” bottnar i en aztekisk högtid.

La Calavera Catrina beskrivs som en ljus lager med måttlig beska. Förutom kornmalt, humle och majs har man också använt rosenvatten, chili och vattenmelon. Namnet har La-Calavera-Catrina-169x300återigen en koppling till De dödas dag för La Calavera Catrina var ursprungligen en etsning från 1910-talet av den mexikanske konstnären José Guadalupe Posada. Den föreställer en kvinnlig dödskalle klädd i en elegant, fjäderprydd hatt. Konstnären Diego Riveras målning från 1948, ”Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central” (dröm om en söndag i centrala Alameda) gjorde figuren mer känd. La Catrina har sedan dess blivit en av de populäraste figurerna under firandet av ”Día de Muertos”. Fast på ölburken är hon väldigt olik sig…

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!