Banner

Backyard Brewery: Ljus lager för cyklister

Av | Publicerad 2016-05-20 | Lämna kommentar

Försäljningen av alkoholfria drycker på Systembolaget fortsätter att öka stadigt och på bara fem år har sortimentet fördubblats. Samtidigt växer cykelkulturen och blir en allt mer populär del av den hälsosamma och miljömedvetna livsstilen. Något som experimentbryggeriet Backyard Brewery i Falkenberg tagit fasta på när de bryggt High Wheeler som lanseras den 1 juni.
– Vi ville skapa ett modernt alkoholfritt öl och inspirerades av gemenskapen i den urbana cykelkulturen. Att döpa det till High Wheeler blev den perfekta metaforen: stort hjul – mycket smak, litet hjul – ingen alkohol, säger Backyard Brews Brand Manager Nils Nordqvist.

Backyard Brewery High Wheeler har en tydlig humlekaraktär och toner av citrus och söt aprikos i kombination med brödiga malttoner.

Den säljs i 33 cl stubby-flaska och serveras bäst kall, mellan 6 och 8 grader. Den ljusa lagern passar till salta rätter som Fish & Chips, där man även kan tillsätta en skvätt High Wheeler i frityrsmeten för att stärka smakupplevelsen.

HighWheeler

Etiketter: , , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.