Backyard Brewery: Ljus lager för cyklister

Försäljningen av alkoholfria drycker på Systembolaget fortsätter att öka stadigt och på bara fem år har sortimentet fördubblats. Samtidigt växer cykelkulturen och blir en allt mer populär del av den hälsosamma och miljömedvetna livsstilen. Något som experimentbryggeriet Backyard Brewery i Falkenberg tagit fasta på när de bryggt High Wheeler som lanseras den 1 juni.
– Vi ville skapa ett modernt alkoholfritt öl och inspirerades av gemenskapen i den urbana cykelkulturen. Att döpa det till High Wheeler blev den perfekta metaforen: stort hjul – mycket smak, litet hjul – ingen alkohol, säger Backyard Brews Brand Manager Nils Nordqvist.

Backyard Brewery High Wheeler har en tydlig humlekaraktär och toner av citrus och söt aprikos i kombination med brödiga malttoner.

Den säljs i 33 cl stubby-flaska och serveras bäst kall, mellan 6 och 8 grader. Den ljusa lagern passar till salta rätter som Fish & Chips, där man även kan tillsätta en skvätt High Wheeler i frityrsmeten för att stärka smakupplevelsen.

HighWheeler

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!