Dugges Nr. 2 av 6

För snart en månad sedan så släppte Dugges Bryggeri en första imperial stout i en serie de kallar Six Ways som innehåller sex varianter av samma grundöl. För att ta vara på skillnaderna och kreativiteten hos sina bryggare gjorde de en Imperial Stout. De delade upp ölet i lika delar och gav sedan bryggarna fria händer. Resultatet blev sex vitt skilda varianter av ett och samma öl.

Först ut var Hop Hop Hop (nr 31028, 33 cl, 39,90 kr) och bakom det stod bryggaren Robin Andersson. ”Torrhumlad till max med tre sorters amerikansk humle”.

Den 1 juni kommer variant Nr. 2 i form av Vanilla Oak (nr 321091, 39,90 kr) i Systembolagets sortiment för Lokalt & Småskaligt. Bakom det står Ola Dugge; det har mognat på ek ochg vanilj och fått fatkaraktär trots avsaknaden av fatlagring. Sötman beskrivs som vuxen. Doften är nötig och krämig, medan smaken har blivit ekig, robust och fullvuxen. ”Det är flerdimensionellt helt enkelt!” skriver de avslutningsvis.

Framöver kommer ett öl i månaden fram till oktober: Coco Nut (lagrad på rostad och naturell kokos), Cherry Wood (körsbärsträ och körsbär), Rasberry Liqorice (hallon och lakrits) och Belgian Coffee (jäst en extra gång med muscovadosocker och belgisk jäst och har fått vila på massor av kaffe).

Dugges_SixWays_low_res

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör