Banner

Box nominerade till Stora Turismpriset

Av | Publicerad 2016-07-06 | Lämna kommentar

Box

Tillväxtverket utser varje år en vinnare till Stora Turismpriset. En av årets nominerade har i allra högsta grad med vår egen whisky att göra…

Tillväxtverkets pris ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Alla län i landet presenterar en kandidat till styrelsen för stiftelsen som utser den nationella vinnaren. Prissumman är 100 000 kronor.

Från Västernorrland är i år Box Destilleri AB med sitt besökscenter nominerade som en av tre kandidater att bli länets representant i tävlingen. För att utse länets representant möts de tre kandidaterna i en ”folkomröstning” via Landstingets webbsida. Box presenteras där i en liten film och allmänheten får därefter rösta på sin kandidat.

Box Destilleri har en mycket stark tillväxt både som producent av singelmaltwhisky i världsklass och som besöksmål. Den nyss avslutade whiskyfestivalen på destilleriet lockade över 2000 whiskyentusiaster från hela landet trots regnigt väder. Destilleriets Visitor Center är öppet hela sommaren, alla dagar i veckan med guidade turer, café, bistro, butik och bar.

– Vi är fantastiskt stolta över att ha blivit nominerade, säger vd Thomas Larsson.
Röstningen pågår på www.lvn.se fram till den 7 augusti.

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.