Box nominerade till Stora Turismpriset

Box

Tillväxtverket utser varje år en vinnare till Stora Turismpriset. En av årets nominerade har i allra högsta grad med vår egen whisky att göra…

Tillväxtverkets pris ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Alla län i landet presenterar en kandidat till styrelsen för stiftelsen som utser den nationella vinnaren. Prissumman är 100 000 kronor.

Från Västernorrland är i år Box Destilleri AB med sitt besökscenter nominerade som en av tre kandidater att bli länets representant i tävlingen. För att utse länets representant möts de tre kandidaterna i en ”folkomröstning” via Landstingets webbsida. Box presenteras där i en liten film och allmänheten får därefter rösta på sin kandidat.

Box Destilleri har en mycket stark tillväxt både som producent av singelmaltwhisky i världsklass och som besöksmål. Den nyss avslutade whiskyfestivalen på destilleriet lockade över 2000 whiskyentusiaster från hela landet trots regnigt väder. Destilleriets Visitor Center är öppet hela sommaren, alla dagar i veckan med guidade turer, café, bistro, butik och bar.

– Vi är fantastiskt stolta över att ha blivit nominerade, säger vd Thomas Larsson.
Röstningen pågår på www.lvn.se fram till den 7 augusti.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!