Super Nikka Revival på Systemet 8 juli

Super Nikka Revival_450
1962 gjorde Masataka Taketsuru den allra första Super Nikka. Han förärade den till hustrun Rita som gått bort året innan. Nu kommer 1000 flaskor av den återskapade blenden till Systembolaget.

1962 gjorde Masataka Taketsuru den allra första Super Nikka. Han förärade den till hustrun Rita som gått bort året innan. Masataka ansträngde sig till det yttersta för att blenden skulle bli så bra som möjligt. Också förpackningen måste bli av högsta kvalitet som en hyllning till Rita, så Masataka valde ett glas med hög kristallhalt och lät Japans då främsta juvelerare designa den.
Den 8 juli kommer 1 000 flaskor Super Nikka Revival (Nr 20216, 649 kr) till de större Systembolagsbutikerna. Blenden har återskapats av dagens Nikka-blenders för att komma så nära originalet som möjligt.
Super Nikka Revival_hela_450

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!