Banner

Vem blir världens bästa bartender med fokus på rom?

Av | Publicerad 2016-10-24 | Lämna kommentar

diplomatico-world-tournament-2016
Jakten på de bartenders som kommer att få tävla i den svenska delfinalen i Diplomático World Tournament är inne på slutspurten. Den 31 oktober ska tävlingsbidragen i form av ett cocktailrecept och en kort presentation vara inskickade. En resa till Europafinalen i Venezuela står på spel innan världsfinalen i London avgörs i juni.

Det är tredje gången den internationella bartendertävlingen Diplomático World Tournament arrangeras av romproducenten Destilerias Unidas i staden Acarigua i nordvästra Venezuela. Producenten räknas som en av de bästa i Sydamerika och en av få som får använda beteckningen ”Ron de Venezuela” på sin rom. I över 45 år har detta destilleri producerat rom av mycket hög kvalitet i sina sju pannor som både består av ”copper pottstills” och ”columne stills”. Lagringen sker på fat gjorda av amerikansk vitek.

fileDen svenska deltävlingen går av stapeln på Waterfront i Stockholm den 18 februari under dryckesmässan Destillat Sthlm. Vinnaren blir direktkvalificerad till Europafinalen i Venezuela. I juni kommer sedan 12 deltagare att tävla i världsfinalen i London.

– Under de senaste åren har Sverige fått fram många duktiga bartenders och i dag har vi definitivt en plats på kartan i internationella sammanhang. För oss känns det väldigt roligt att få vara med och vaska fram ännu fler goda ambassadörer både för Sverige, yrket och inte minst för rom, säger Margareta Lundeberg, vd för Handpicked Wines som representerar Ron Diplomático i Sverige.

De bartenders som tas ut till den svenska delfinalen kommer bland annat att tävla med en cocktail baserad på Diplomáticos nya rom Mantuano som ersätter Diplomático Reserva. Resultaten bedöms av en jury bestående av Ola Yao Carlsson från Bar Hommage, Maya Samuelsson från Vinkällan, Johan Evers, som var 2015 års svenska vinnare i tävlingen och nyligen utsågs till en av världens tio bästa bartenders i Miami, och Alf Tumble som bland annat är dryckesskribent på Dagens Nyheter.

Konferencier är Per Styregård, vinskribent på Dagens Industri och en av landets mest kunniga mat- och dryckespersonligheter.

Läs mer om tävlingen på Diplomático World Tournament

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.