Highland Parks nya Single Casks

highland-park-single-cask-press-release
Efter 11 år lanserar nu Highland Park en ny Single Cask-serie. Totalt är det tre stycken som kommer att lanseras exklusivt i Sverige. Den första kommer torsdagen den 20 oktober och trycket väntas vara mycket högt – och det finns bara 185 flaskor.

highland-park-single-caskGordon Motion, Highland Park Whisky Maker, och Martin Markvardsen, Highland Park Senior Brand Ambassador, tillbringade tre dagar på destilleriet Highland Park på Orkney, för att bestämma de fat från de 23 lagerhusen som skulle väljas ut specifikt för Sverige.

– Sverige är en mycket viktig marknad för Highland Park, berättar Martin Markvardsen, och vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kunder dessa två speciella fat. Vi valde just dessa exklusivt för Sverige då de har den distinkta smakprofil som vi vet att svenskarna uppskattar – sherryfat med Highland Parks karakteristiska DNA. En intensiv blandning av sötma, rök och krydda.

Först ut är fat nummer 6403 och den heter Highland Park Single Cask 13 Years Swedish Edition (nr 86895, 999 kr) och den kommer till Systembolagets beställningssortiment den 20 oktober. Så här låter deras egna tasting Notes:

  • Färg: Djup bärnsten.
  • Aroma: Kryddor, torkad frukt, choklad och rostade kastanjer.
  • Smak: Kryddig med mjuk rök.
  • Finish: Lång och balanserad med inslag av rök och krydda.
  • Foto: Raphael Stecksén

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!