Rökig jungfru imorgon

aow_octo-2008
I morgon klockan 10.00 webblanseras Octomore 7.4 Virgin Oak (nr 20203, 1 599 kronor). I vår tidning skrev vi att det handlar om 60 flaskor, vilket visat sig vara felaktigt för det har kommit hit hela 246 stycken.

aow_octob-2008_full2008 ställde destilleringsteamet på Bruichladdich undan ännu ett ”tänk om”-projekt i deras Port Charlotte lagerhus: ”Tänk om vi lägger 167 ppm Octomore på helt nya fat?” Det gjorde de. Faten var franska, från välkända Allierskogarna. Hur skulle kombinationen av den rökrika Octomore och fransk jungfruek bli? Det var helt okända trakter de begav sig in på, för ingen har gjort det tidigare.

Under sju år övervakade Bruichladdich nye Head Distiller (efter legendaren McEwan) Adam Hannett nogsamt övervakat faten ifråga och nu har 12 000 flaskor (61,2 %) lanserats. 246 stycken webblanseras imorgon, de bär då nummer 20203 och prislappen lyder 1 599 kronor.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights