Pilsner och Winter Warmer från Sibbarp

aow_sibbarp_cover_1024
Efter succén med Sibbarps Husbryggeris första två öl, Citra India Pale Ale och Rye India Pale Ale kommer nu två nya öl. En pilsner och en ”winter warmer”. De har funnits ett tag på krogar och restauranger men kommer nu till Systembolagets hyllor den 1 november.

aow_sibbarp_rolfnilssonSibbarps Husbryggeri är ett mikrobryggeri baserat vid brofästet i de sydvästra delarna av Malmö och grundades av Rolf Nilsson som har en stor förkärlek att blanda moderna öltyper med gamla klassiska.

– Jag har alltid varit ölintresserad, har han berättat. För fyra år sedan fick jag en förfrågan från några killar att hjälpa till när de startade Brygghuset Finn i Landskrona.

– Jag bidrog med min långa erfarenhet från affärslivet, samt med ölrecept. Men jag har alltid haft en idé om att ta fram min egen öl.

Han experimenterar med recept hemma i garaget och sedan har Brygghuset Finn bryggt dem. Hans första två öl var en Indian Pale Ale med citrusarom och en mustigare och kryddigare variant med råg. De lanserades i februari i år och finns på ett trettiotal krogar från Ystad till Halmstad, men finns också att beställa på Systembolaget.

Sjöfågeln på etiketten är en skarv (på skånska kallad ”ålakråga”) och återspeglar hans kärlek till havet och anknyter samtidigt till den lokala historien.

– Jag har alltid tyckt det ser fräckt ut när de sitter på stenarna nere vid vattnet i Limhamn och Sibbarp med vingarna utbredda för att torka sina fjädrar.

aow_sibbarps_bild_low

Nu kommer han alltså med två till:
Pilsner (nr 31343, 33 cl, 24,80 kr) beskriver han själv som ”en ljus torr pilsner med balanserad kropp, angenäm beska och inslag av citrusskal och örter”.
– Humlen i denna pilsner, Northern Brewer, Hallertauer Tradition och Hallertauer Mittelfrüh, är tysk och direktimporteras från vår ”egen” tyska humleodlare i Bayern.

Winter warmer (31307, 33 cl, 34,90 kr) är en ale med sex sorters malt och fem sorters humle.
– Den har stor brödig, nötig och kryddig kropp med balanserad beska samt inslag av torkad frukt, pomerans, melon och citrus. Avnjutes till mustiga grytor, gås, kraftiga kötträtter eller för sig själv precis som den är!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!