Banner

Japaninspirerad gin i ny skrud

Av | Publicerad 2016-12-17 | Lämna kommentar


I japan får man inte använda kinin när man gör tonic, vilket leder till en avsevärt sötare tonic och också därmed en sötare Gin & Tonic. När Beefeaters Master Distiller Desmond Payne reste runt i Japan fick han en idé.

Beefeaters Master Distiller Desmond Payne valde att blanda sin gin med kallt grönt te istället – blandningen blev enastående och Desmond började experimentera med olika teer och kryddor. Efter 18 månader var han nöjd: han hade skapat Beefeater 24 med hjälp av tolv ingredienser, däribland både kinesiskt och japanskt grönt te. I kryddningen märks också grapefruit och Sevillaapelsiner.
Men om det är tolv kryddor varför heter den 24?

Jo, för att precis som i produktionen av Beefeater London Gin macereras kryddorna i 24 timmar innan destillation.
Nu finns Beefeater 24 i Systembolagets beställningssortiment klädd i en nydesignad skrud. Den röda färgen är inspirerad av en av Storbritanniens äldsta kronjuveler, The Black Prince Ruby, en 170 karats rubin som utgör mittpunkten i Storbritanniens Imperial State Crown. ?Det stiliserade mönstret på Beefeater 24, inspirerat av konsthantverksrörelsen under tidigt 1900-tal, representerar de tolv växter som är grunden för smaksättningen.

Beefeater 24
Nr: 37
Alkoholhalt: 45 %
Pris: 299 kronor (70 cl)

Etiketter: ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.