Japaninspirerad gin i ny skrud


I japan får man inte använda kinin när man gör tonic, vilket leder till en avsevärt sötare tonic och också därmed en sötare Gin & Tonic. När Beefeaters Master Distiller Desmond Payne reste runt i Japan fick han en idé.

Beefeaters Master Distiller Desmond Payne valde att blanda sin gin med kallt grönt te istället – blandningen blev enastående och Desmond började experimentera med olika teer och kryddor. Efter 18 månader var han nöjd: han hade skapat Beefeater 24 med hjälp av tolv ingredienser, däribland både kinesiskt och japanskt grönt te. I kryddningen märks också grapefruit och Sevillaapelsiner.
Men om det är tolv kryddor varför heter den 24?

Jo, för att precis som i produktionen av Beefeater London Gin macereras kryddorna i 24 timmar innan destillation.
Nu finns Beefeater 24 i Systembolagets beställningssortiment klädd i en nydesignad skrud. Den röda färgen är inspirerad av en av Storbritanniens äldsta kronjuveler, The Black Prince Ruby, en 170 karats rubin som utgör mittpunkten i Storbritanniens Imperial State Crown. ?Det stiliserade mönstret på Beefeater 24, inspirerat av konsthantverksrörelsen under tidigt 1900-tal, representerar de tolv växter som är grunden för smaksättningen.

Beefeater 24
Nr: 37
Alkoholhalt: 45 %
Pris: 299 kronor (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!