Banner

Sommaröl från Sigtuna och S:t Eriks

Av | Publicerad 2017-06-16 | Lämna kommentar


Sommarlovet är här! Med lata dagar, blommor och bin. Något bryggerierna S:t Eriks och Sigtuna Craft Brewery tagit fasta på.

När S:t Eriks förra året bryggde en gose med fläderbär och fläderblommor fick de en ny idé: en välhumlad IPA i amerikansk västkuststil kryddad med svenska fläderblommor. De gjorde en liten batch i deras ”Special Series” och fick översvallande respons så nu har de tagit in S:t Eriks Elderflower IPA i standardsortimentet. St Eriks Elderfloewer IPA är gjord på pilsner- och ljus karamellmalt. Det har humlats med Cascade, Citra, Columbus, Centennial och Simcoe och så förstås svenska fläderblommor. Alkoholhalten landar på 6,2 procent. Den beskrivs ha ”Medelfyllig maltighet med mycket krispigt citrusaktig beska med inslag av mango, röda äpplen och fläderblom”.

Sigtunas sommarhyllning har fått namnet ”Lazy Days Pale Ale”. Malterna är pilsnermalt, münchnermalt och vete. Den är torrhumlad med Citra,´och Mosaic Bitter samt smakhumlad med Mosaic, Citra och Herkules. Som ofta numera handlar det om en ”session pale ale” och alkoholhalten ligger på 4,5 procent.

S:t Eriks Elderflower IPA
Nr: 31907
Pris: 22,90 kr (33 cl)

Sigtuna Lazy Days Pale Ale
Nr: 36776
Pris: 21,90 (33 cl)

Etiketter: , ,

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.