Sommaröl från Sigtuna och S:t Eriks


Sommarlovet är här! Med lata dagar, blommor och bin. Något bryggerierna S:t Eriks och Sigtuna Craft Brewery tagit fasta på.

När S:t Eriks förra året bryggde en gose med fläderbär och fläderblommor fick de en ny idé: en välhumlad IPA i amerikansk västkuststil kryddad med svenska fläderblommor. De gjorde en liten batch i deras ”Special Series” och fick översvallande respons så nu har de tagit in S:t Eriks Elderflower IPA i standardsortimentet. St Eriks Elderfloewer IPA är gjord på pilsner- och ljus karamellmalt. Det har humlats med Cascade, Citra, Columbus, Centennial och Simcoe och så förstås svenska fläderblommor. Alkoholhalten landar på 6,2 procent. Den beskrivs ha ”Medelfyllig maltighet med mycket krispigt citrusaktig beska med inslag av mango, röda äpplen och fläderblom”.

Sigtunas sommarhyllning har fått namnet ”Lazy Days Pale Ale”. Malterna är pilsnermalt, münchnermalt och vete. Den är torrhumlad med Citra,´och Mosaic Bitter samt smakhumlad med Mosaic, Citra och Herkules. Som ofta numera handlar det om en ”session pale ale” och alkoholhalten ligger på 4,5 procent.

S:t Eriks Elderflower IPA
Nr: 31907
Pris: 22,90 kr (33 cl)

Sigtuna Lazy Days Pale Ale
Nr: 36776
Pris: 21,90 (33 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights