Banner

Premiär för Mackmyra Skördetid

Av | Publicerad 2017-09-25 | Lämna kommentar


Mackmyras allra första säsongswhisky som är finishlagrad på Amaronefat från Masi – ett samarbete och en whisky de nu är stolta att presentera. Med det italienska vinet som tongivare sägs den nya säsongswhiskyn fått en mjuk och kryddig karaktär.

Skördetid är en svensk single malt whisky som lagrats på italienska Amaronefat, Masi Costasera Amarone, men samtidigt behållit grundkaraktären från Mackmyras whiskyfat. Whiskyn har lagrats 50 meter under mark i Bodås gruva mellan 2008 och 2012 och avslutningsvis, till större delen, finishlagrats under sex månader på Masis vinfat.

– När jag besökte det italienska vinhuset Masi under en vinresa kände jag direkt att det var ett företag som matchar Mackmyras värderingar och arbetssätt. Det var inte svårt att sälja in idén om att göra en whisky med Amaronefinish till vår Master Blender Angela D’Orazio som har italienskt påbrå, säger Carl Klingberg, styrelseordförande Mackmyra.

Skördetid lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 17 november 2017.
Helgerna 29-30 september och 6-7 oktober finns Mackmyra förstås på Nacka Strandsmässan och där har man möjlighet att prova Skördetid.

Men det finns fler tillfällen innan lanseringen:
30 september – 1 oktober: London – The Whisky Exchange Show
4-5 november: Bryssel – Spirits in the Sky
3-4 november: Augsburger – Augsburger Whiskysalon
23-24 september: Paris – Whisky Live

Mackmyras egna smaknoteringar:
Doft: Kryddig, fruktig och örtig med varma vinösa druvtoner och en viss mineralitet. En mjukt vaniljig ekighet med aromer av anis, ingefära, russin, päronkola och vanilj.

Smak: Fruktig och kryddig med torkad frukt, päron och russin, ingefära och vanilj. Texturen är krämig och medelfyllig. Eftersmaken är fruktig, kryddig och ekig med varma russin.

Mackmyra Skördetid
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 46,1 %
Artikelnummer: 40413
Pris: 598 kr

Etiketter:

Prenumerera på Allt om Whisky | Köp tidigare utgåvor

Tyck till

 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.