Bryggeriet Frequency Beer Works öppnar Tap Room


Det relativt nystartade bryggeriet Frequency Beer Works (där Allt om Whisky-skribenterna David Mortimer-Hawkins och Anders Fridén återfinns bland eldsjälarna) vilar minsann inte på lagrarna.

Efter några månaders produktion öppnar Frequency Beer Works också en egen bar tillsammans med den tyska ölstugan Bierhaus på Tegnérgatan 10 i Stockholm. Den fjärde oktober slås portarna upp för invigning.

Det kommer att finnas åtta kranar med öl från Frequency Beer Works med fokus på enskilda fat med begränsade brygder, så besökarna alltid kommer kunna hitta nya öl att prova. Utöver det kommer bryggeriets fasta sortiment med öl som Stockholm Style IPA, Parklife Session IPA och bittern Selling England by the Pint finnas där.

Lokalerna har designats av Jerker Josefsson, som också gett bryggeriets öl dess grafiska form.

– Vi är galet nöjda med hur bra det här har blivit, berättar Anders Fridén. Folket bakom Bierhaus har stöttat oss alla våra idéer, och de har förstått exakt vad vi vill göra och hur vi vill göra saker. Det är verkligen en perfekt kombo där nu. Upplägget med flera små begränsade fat passar oss också perfekt, där Mattias Hammenlind och jag kan bolla olika öl och verkligen ta ut svängarna. Samtidigt vill vi att det skall vara en välkomnande atmosfär. En del barer med mycket craft beer blir lätt för snobbiga, men vi vill vara välkomnande och öppna. God mat, god öl och bra musik på ett ställe, säger Anders Fridén.

Frequency Beer Works har profilerat sin öl med tydliga musikkopplingar, och närheten till musiken kommer bli extra tydlig på Tap Room, där det kommer att finnas vinylspelare, kassettbandspelare (!) och mängder med vinyl för såväl besökare som barpersonal att välja och vraka ifrån.
 
Bryggmästare Mattias Hammenlind på Frequency Beer Works avslutar:
– Minst en gång i veckan kommer en representant från bryggeriet finnas på plats, som mer än gärna ger sig in i timslånga, till synes ändlösa, diskussioner om stjärnfrukt, omältat vete, reinheitsgebot, ibu, turbiditet, ebc, humlesorter från utvecklingsländer och det bottenlösa hatet mot massproducerad lageröl. Eller bara prata om vilken Genesisskiva som är bäst.
 
Frequency Beer Works hittar du, förutom snart på Tegnérgatan, även på www.frequencybw.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!