Bladerunner 2049 – Johnnie Walker i futuristisk repris


I början av oktober har den världspremiär – Bladerunner 2049, uppföljaren till Ridley Scotts klassiker Bladerunner från 1982. Och Johnnie Walker Black Label hänger med…

Nu med Ryan Gosling i huvudrollen, men Harrison Ford som Rick Deckard hänger med – 35 år senare. En annan som också hänger med är Johnnie Walkers whisky Black Label. Precis som då i specialdesignade ”futuristiska” flaskor.

Master Blender Jim Beveridge har samarbetat med filmregissören Denis Villeneuve och resultatet är Johnnie Walker Black Label The Director’s Cut. Drygt 30 olika single malt och grainwhisky har gått in i blenden som buteljerades vid 49 procent (se filmtiteln…), det vill säga nio procent starkare än den vanliga Black Label. 39 000 flaskor har gjorts, det rekommenderade priset är £ 68 (Cirka 740 kr).

Namnet har den fått med anspelning på Ridley Scotts omarbetning från 1992 – som inte alla tyckte blev så mycket bättre än originalet…

Så här berättar regissören Denis Villeneuve om samarbetet med Jonnie Walker (Fyra korta filmklipp):

https://www.youtube.com/watch?v=LOaUOIRcyMk&list=PLEGJxlcPVUgBsGBoGbtJ2PZncAmbmzqDN

Här är första trailern för Blade Runner 2049:

Premiär för Blade Runner 2049 är 5 oktober

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör