Blossa 2017 – Glöggen är redan här!


Från 2011 har glöggen Blossa blickat ut i världen och hämtat inspiration från olika destinationer till sin Blossa Annual. De klassiska glöggkryddorna har blandats med nya och spännande smaker från jordens alla hörn. Tidigare år har Blossa besökt bland annat Sydamerika, Japan, Frankrike och England. I år ställdes koordinaterna in på 28°39’24.2’’N 77°13’18.5’’E.

Destinationen var den myllrande kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhii Indien. Där, bland all världens smaker och dofter, hittade Blossa inspirationen till årets smaksättning: solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili.

Old Delhis trånga gator samsas cykelrickshaws med dragkärror, mopeder och ett livligt folkvimmel. Mitt i den gamla staden ligger Khari Baoli, Asiens största kryddmarknad, där det handlats med kryddor i över fyra sekler.

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Form och färg på flaskan är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Blossa 17 Old Delhi finnas i Systembolagets beställningssortiment med artikelnumret är 86589. Den har en alkoholhalt på 15 procent och priset är 109 kronor för 750 ml.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!