Ardbegs nya: Intensiv & silkeslen


Den 2 oktober kommer Ardbeg An Oa till Beställningssortimentet. Det är deras första fasta whisky på ett helt decennium.

I Ardbegs nya Gathering Room står deras stora Gathering Vat byggd av fransk ek. Där har single malt från flera olika fattyper mognat tillsammans och resulterat i destilleriets första nya whisky i deras fasta utbud på tio år: An Oa. En vatting som innehåller whisky som lagrats i ex-Pedro Ximénez- och nyeksfat samt ex-Bourbon barrels. Den är förstås inte kylfiltrerad och alkoholhalten ligger på 46,6 procent.

Namnet har den fått efter halvön An Oa på Islay, sydväst om Port Ellen och whiskyn beskrivs ”kontrastera kraftfull intensitet med söt silkeslenhet” som en tribut till halvöns otämjda landskap och ”platsen där stormen möter lugnet”.

Ardbeg An Oa
Artikelnummer: 86067-01 (länken fungerar först efter lansering)
Volym: 700 ml
Pris: 599 SEK

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!