Gör egen snapsinlagd sill


Det är ju ett tag kvar, men visst nalkar sig midsommar. Och även snapsen förstås, som ju är en viktig ingrediens på midsommarbordet. Den klassiska drycken dricks oftast som nubbe men passar även perfekt som ingrediens i mat, men det är få som utnyttjar snapsens fulla potential. Här tipsar Åhus Akvavit om en intressant variant.

Snapsinlagd sill

• 1 dl ättiksprit
• 2 dl socker
• 2,5 dl vatten
• 0,5 dl Åhus Akvavit
• Citronskal
• 10 korn svartpeppar
• ½ skivad rödlök
• 2 lagerblad
• 1 kvist rosmarin
• 1–2 burkar 5-minuterssill (neutral smak)

Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull och värm upp tills sockret lösts upp. Låt svalna och häll upp lagen med resterande ingredienser i en burk och kyl i ett dygn innan servering.

Åhus Akvavit

Nr: 88301
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 269 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!