Banner

Ta en titt bland våra inlägg om whisky och whiskey också.

Senaste inläggen i kategorin Bourbon

Michter’s Rye & Bourbon nu till sänkta priser

Tidigare har de funnits i Systembolagets beställningssortiment, men den 9 juni kommer 1200 flaskor av dem vardera – dessutom har priset faktiskt gått ner.

25-årig Old Rip i handgjord kristallkaraff

I april lanseras Old Rip Van Winkle 25 Year Old Bourbon i 710 handgjorda kristallkaraffer i likaledes handgjorda träförpackningar som gjorts av stavarna från de ekfat där bourbonen ifråga mognat. Rekommenderat pris är $ 1 800 (cirka 16 240 kronor).

Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish – tekniskt sett inte en bourbon

Den 7 april lanseras 76 flaskor Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

Maker’s 46 – går inte att göra på sommaren

På Kentuckydestilleriet Maker’s Mark är man inte så mycket för nyheter – man behöver inte vara det heller. Men för några år sedan kom en sådan i alla fall – deras första nya recept på 52 år: Maker’s 46 heter den. Men den måste göras under vintermånaderna…

Dyrbar Bourbon på webben

Paulson Rare Wine sysslar, som namnet antyder, mest med dyrbara viner. Men det finns ju dyrbar bourbon också – fast här är den billigare än i USA…

Bourbonboom & Bourbonrekord

Enligt Kentuckys Distillers’ Association producerade statens bourbondestillerier 1 886 821 fat förra året, och det är högsta noteringen sedan 1967. Sedan år 2000 har konsumtionen gått upp med 315 procent.

Sommarens whisky- och öltips

Vi på Allt om Whisky tycker det roligt att intresset och engagemanget på Skandinaviens whiskybloggar växer. Det här i sin tur bidrar till att kunskapen om whisky ökar men även nyfikenheten ute i stugorna. Här kommer sommarens tips från Allt om Whisky tillsammans med några nära och kära i branschen. En del av tipsen passar utmärkt […]

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.