Lästips: amerikanska whiskeyetiketter

Många böcker, bloggar och artiklar har det skrivits vid det här laget om whisky ur alla möjliga (och ibland omöjliga) aspekter. Men ganska så få har uppmärksammat förpackningar och etiketter. Men det har sprit- och vinskribenten Noah Rothbaum gjort med sin bok The art of American Whiskey.

Whiskey till semlan

Semla med extra het hetvägg. När stjärnkocken Alexander Sjögren delar med sig av receptet på sin favoritsemla inför fettisdagen har han ett ess i rockärmen. 

Roe & Co, Diageos nye irländare

Irländsk whiskey är den snabbast växande spritkategorin i världen med en global tillväxt på över 300 procent Irish Whiskey Association December 2016) och nu lanserar Diageo Roe & Co, en ny premium blended irländsk whiskey. Samtidigt meddelas att företaget kommer att investera 25 miljoner euro i whiskeydestilleriet på St. James Gate.

Boxfest igen!

Den 1 och 2 juli arrangeras Box Whisky Festival – för tionde året i följd.

Sommarens whisky- och öltips

Vi på Allt om Whisky tycker det roligt att intresset och engagemanget på Skandinaviens whiskybloggar växer. Det här i sin tur bidrar till att kunskapen om whisky ökar men även nyfikenheten ute i stugorna. Här kommer sommarens tips från Allt om Whisky tillsammans med några nära och kära i branschen. En del av tipsen passar utmärkt […]

Hur smakade bourbon 1838?

Hur smakade en riktigt bra kvalitetsbourbon 1838? Hur smakade de första droppar som destillerats fram med den tidens revolutionerande teknik och kom att höja ribban för bourbonproduktion?

St. Patricks – grön dag idag

Saint Patrick’s Day är Irlands nationaldag och den heter Lá Fhéile Pádraig heter den på iriska. Den firas inte bara på Irland utan världen över av inte mindre än 70 miljoner människor.

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.